Перейти к содержанию
ФИТО - промышленные теплицы и энергокомплексы

  • записи
    2
  • комментариев
    11
  • просмотров
    2 347

Экономия энергии в теплицах.


louis

1 509 просмотров

Экономия энергии с помощью нового способа\технологии выращивания томата и огурца. Экономия составляет от 30 до 40% для томата, с тем же уровнем урожайности. Этот способ уже тестируется и используется в теплицах в течении 4 лет. Он апробирован в коммерческих теплицах. Мы пробуем это с нашими клиентами в Польше, Украине и России. Преимущества этого способа выражаются не только в увеличении урожайности, но и в сокращении затрат. Начаты опыты с розами, до этого технология отрабатывалась на герберах, томатах, огурцах и сладком перце.

GreenG Trials

Луи ван дер Меер

Greenq Holland

11 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Это очень актуальная тема экономия энергии!!!! а можно узнать в чем заключается ваш метод?

Ссылка на комментарий
  • Модераторы

Louis. I adapted a bit your mesage.

if you want you can write in English. I, or somebody else, will translate it. It will take time, but will be better.

that was a question from Rusya. he wants to know the more detailed description of the new technic.

С наилучшими пожеланиями, Алексей Куренин! Best regards Aleksey Kurenin

Ссылка на комментарий

Thank You Alex!!! As Luis wrote in Russian, I thought that he speaks Russian language. Louis what is your technology to save energy? if there is a clip or any of the photos, if you can tell me on more. With Respect Ruslan.

Ссылка на комментарий

to explain how this work is not so easy,

Five few years ago we started trails for the Government, Grodan, LS and also Philips, to find out what is possible to grow with low energy,

With the trail in the improvement centre we save more than 40% gas with tomatoes. Same production, but this is very risk fully for fungi’s and other problems. this concept work, different way of growing, in night time we go very low in temperature, 13, 12 degrees C. There is a complete new strategy of growing and how to us the hardware in the greenhouses. And monitor the crops carefully, and act directly and good. Now we us this strategy by our clients, in Holland, Ukraine USA, Canada and Poland. And in cold winters it can be a high profit. Good production and save many energy.

It depended also if the tools and hardware are available in greenhouses,

Луи ван дер Меер

Louis van der Meer

louisuitholland (skype)

Ссылка на комментарий

насколько мне позволяет мой английский я понял следующее:ночью держим 13-12 градусов, на этом экономим до 40% та газе, дровах, опилках и т.д.

ну у меня в этом году так и получилось(котельную ещё не доделал), только начало сборов урожая отодвинулось на огурцах на 10 дней, на томатах дней на подсчитаю когда начну сборы.

может есть какойто тонкий механизм воздействия на растения чтобы сгладить или минимизировать этот негативный фактор?

жду с нетерпением развития темы

Ссылка на комментарий

Do not go simple back to low temprature in the evening or night, the pre night we can save gas, but everything depends on the status of the plants. Also tomatoes and cucumber have a difference strategy; the pre night can be 12 degrees but sometimes 14 degrees, and how is the status of the plants, how many light / joules we have in a period.

We work this out in 5 years, by trying and testing,

40 % is extreme high, we have done it in our improvement centre. Normal we can reach round 20%. but every day / week is difference. We give seminars in Moscow. You can visit them, and we search for more locations in Russia.

5 year research, is a long time.

Луи ван дер Меер

Louis van der Meer

Skype name (louisuitholland)

Ссылка на комментарий

Hello Louis!!! This method, we already exists and we have more than 10 years we have temperature sometimes it is +10. This is done in order to maintain the balance between generation and vegetation, reduction of temperature directs the generative power to the fruits . if we compare the fruits that ripen from +14 and above , the total weight of the harvest higher. Accordance of this is saving of fuel.

Ссылка на комментарий

keep the balance is the most important bij the plant.

we not to go lower than 12 / 13 degree, othrewise we start to lost production.

we hebben trails gedaan voor 5 years, and we go over the limit, to find out what is possible. going to deep in temp. is loosing production, quality, and more option for deseases,

Луи ван дер Меер

Louis van der Meer

skype (louisuitholland)

Ссылка на комментарий

But not always +10 degrees, the initial stage of development of tomatoes +16 when reaching 5 trusses temperature decrease gradually to +11 in the morning before dawn raise the temperature to +14 and there is already nature itself will help to raise the temperature of the way we do

Ссылка на комментарий
  • Модераторы

Дамы и господа, основная мысль Луи в том, что важно не само по себе снижение температуры, а очень точное управление этим процессом и самим состоянием растений. У них для этого специальные программы для климаткомпьютеров, кроме того требуется очень точный мониторинг растений. Иначе риск развития инфекций.

Короче, у кого будет возможность попасть на их семинары, не упустите. Жаль, я не попаду. :(((

Ссылка на комментарий

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйте новый аккаунт в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти
×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы используем файлы cookie, чтобы улучшить работу сайта. Дальнейшее пребывание на сайте означает согласие с их применением.